Bio sirupi

Vital Mestinje je podjetje s tradicijo, ki dosledno sledi svojemu poslanstvu. Zato se vedno trudimo, da za svoje proizvode skrbno izbiramo le najboljše surovine. Ker pa smo želeli svojo zgodbo še nadgraditi in se še bolj vrniti k naravi, svojim potrošnikom sedaj ponujamo tudi BIO linijo zeliščnih sirupov, ki je narejena iz popolnoma ekološko pridelanih slovenskih surovin.
BIO zeliščni sirup sivka in BIO zeliščni sirup žajbelj sta 100 % naravna sirupa z ekološkim certifikatom. Izdelava sirupa poteka na zelo tradicionalen način s pripravljenim poparkom iz zelišč.
Sivka in žajbelj dajeta izdelku domačnost, potrošniku pa popolnoma novo in drugačno izkušnjo v kulinariki.


bio-sirup-sivka-bio-slovenija.jpg

Bio sirup sivka

Sivka je prečudovitih barv, omamnega in predvsem pomirjajočega vonja, poleg tega pa ima tudi številne blagodejne lastnosti. Že stari Grki so sivko uporabljali v medicinske namene.

Uporaba sirupa: Poznavanje uporabnosti sivke v kulinariki se povečuje, saj se ljudje vedno bolj zavedajo njenih blagodejnih učinkov na zdravje. Sivkin sirup je odličen preliv za zelenjavno in sadno solato. Bolj poznana je uporaba sivkinega sirupa kot dodatka k marmeladi, sladoledu in drugim sladicam. Odličnega okusa je domača čokolada (tudi čokoladna krema) z dodatkom sivkinega sirupa in sivkini piškoti. S sivkinim sirupom si lahko posladkate kavo ali čaj in jima popestrite okus.


bio-sirup-zajbelj-bio-slovenija.jpg

Bio sirup žajbelj

Že v antičnih časih so žajbljevi listi veljali za simbol večnega življenja.

Žajbelj je zelišče, ki ga najdemo na marsikaterem domačem vrtu. Ima prijeten in aromatičen vonj. Njegovo latinsko ime Salvia izhaja iz besede salvus, ki pomeni zdrav. Je začimbnica, ki se že dolgo in pogosto uporablja v kulinariki. Že naše babice so žajbelj uporabljale za lajšanje prehlada, kašlja in bolečega grla, učinkovito so ga uporabljale tudi kot preventivno sredstvo.

Uporaba sirupa: Žajbljev sirup je prav tako odličen preliv za različne solate, sladoled, palačinke in pudinge. Predstavljate si lahko, kako nam popestri okus žajbljevega čaja. Če prisegate na bolj tradicionalno uporabo sirupa, ga enostavno zmešajte z osmimi deli vode ali pa z njim posladkajte sveže iztisnjeno limonado in si pripravite koktajl.


Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".