Bio sirupi

Vital Mestinje je podjetje s tradicijo, ki dosledno sledi svojemu poslanstvu. Zato se vedno trudimo, da za svoje proizvode skrbno izbiramo le najboljše surovine. Ker pa smo želeli svojo zgodbo še nadgraditi in se še bolj vrniti k naravi, svojim potrošnikom sedaj ponujamo tudi BIO linijo zeliščnih sirupov, ki je narejena iz popolnoma ekološko pridelanih slovenskih surovin.
BIO zeliščni sirup meta melisa in BIO zeliščni sirup žajbelj sta 100 % naravna sirupa z ekološkim certifikatom. Izdelava sirupa poteka na zelo tradicionalen način s pripravljenim poparkom iz zelišč.
Meta, melisa in žajbelj dajeta izdelku domačnost, potrošniku pa popolnoma novo in drugačno izkušnjo v kulinariki.


bio-sirup-zajbelj-bio-slovenija.jpg

Bio sirup žajbelj

Že v antičnih časih so žajbljevi listi veljali za simbol večnega življenja.

Žajbelj je zelišče, ki ga najdemo na marsikaterem domačem vrtu. Ima prijeten in aromatičen vonj. Njegovo latinsko ime Salvia izhaja iz besede salvus, ki pomeni zdrav. Je začimbnica, ki se že dolgo in pogosto uporablja v kulinariki. Že naše babice so žajbelj uporabljale za lajšanje prehlada, kašlja in bolečega grla, učinkovito so ga uporabljale tudi kot preventivno sredstvo.

Uporaba sirupa: Žajbljev sirup je prav tako odličen preliv za različne solate, sladoled, palačinke in pudinge. Predstavljate si lahko, kako nam popestri okus žajbljevega čaja. Če prisegate na bolj tradicionalno uporabo sirupa, ga enostavno zmešajte z osmimi deli vode ali pa z njim posladkajte sveže iztisnjeno limonado in si pripravite koktajl.


sirup-bio-sirup.jpg

Bio sirup Meta melisa

Meta in melisa sta zelišči, ki ju najdemo na marsikaterem domačem vrtu. Imata prijeten in aromatičen vonj. Največ se uporabljata v različnih čajnih mešanicah.

Uporaba sirupa: Sirup mete-melise je prav tako odličen preliv za različne solate, sladoled, palačinke in pudinge. Predstavljate si lahko, kako nam popestri okus kateregakoli čaja. Z njim si lahko posladkate sveže iztisnjeno limonado ali pa  ga enostavno zmešajte z osmimi deli vode in uživate v njegovi svežini.


Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".