Breskov tart

16.03.2016

Si za sočno harmonijo sladkih breskvic in mandljev? Sledi Frupi receptu za breskov tart in si posladkaj dan;)

Sestavine za testo:

·         175 g gladke moke
·         85 g masla
·         1 jedilna žlica sladkorja v prahu 
·         2 rumenjaka
·         2 jedilni žlici Frupi nektarja breskev

Sestavine za nadev:

·         100 g sladkorja v prahu
·         140 g masla
·         2 jajci
·         140 g mletih mandljev
·         50 g gladke moke
·         3 breskve
·         3 jedilne žlice breskove marmelade ali džema
·         stepena smetana

Moko z maslom dobro pregneti s prsti in zmesi dodaj sladkor v prahu. Nato dodaj en rumenjak in eno žlico Frupi nektarja breskev. Ponovi vajo še z drugim rumenjakom in Frupi nektarjem. Pripravljeno testo pospravi v plastično vrečko in mu privošči pol ure počitka v hladilniku.

Pečico ogrej na 180°C, na pekač pa položi papir za peko. Nato testo na pomokani površini razvaljaj in oblikuj po pekaču. Testo peci 10 minut, odstavi iz pečice in vanj z zobotrebcem naredi nekaj luknjic. Nato biskvit peci še dodatnih 15 minut in ga med ohlajanjem premaži z breskovo marmelado ali džemom.

Medtem ko se biskvit peče, pripravi še nadev za breskov tart. Z roko najprej pregneti maslo in sladkor v prahu. Zmesi umešaj 2 jajci in na koncu dodaj še mandlje in moko. Nadev namaži po ohlajenem biskvitu in okrasi z breskovimi rezinami. Namesto svežih breskev lahko uporabiš tudi konzervirane. Breskov tart postavi nazaj v pečico in ga na 180°C peci še dodatnih 30 minut dokler ne postane zlatorjav.

Še topel breskov tart postrezi s kepico stepene smetane in uživaj v breskovo-mandljevi harmoniji okusov;)

w-video

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".