Frupi zmrzline

16.03.2016

Za pripravo domačih zmrzlin oziroma sladolednih lučk poznamo dva osnovna načina – z mlekom ali z vodo. V obeh primerih lahko za okusno sadno osnovo uporabiš svoje najljubše Frupi sirupe. 

Če imaš raje mlečne lučke, za osnovo izberi vanilijev jogurt, sladko smetano ali šlag peno, ki ji dodaš jedilno žlico ali dve svojega najljubšega Frupi sirupa. Če pa si bolj za vodne zmrzline, eno do dve jedilni žlici najljubšega Frupi sirupa zmešaj z vodo in vlij v modelčke za zmrzline ali prazne jogurtove lončke, v katere postaviš lesene paličice.

Pri izdelavi domačih lučk uživaj v kreativnosti in se poigraj z ustvarjanjem barvnih vzorcev. Za prelivajoči se raznobarvni učinek Frupi sirupov v mlečno osnovo ne vmešaj, ampak jih počasi v tankem curku vlivaj vanjo. 

Izdelaš pa lahko tudi večplastno lučko. To storiš tako, da v modelček do polovice vliješ mlečno ali vodno osnovo z izbranim Frupi sirupom  in modelček pustiš v zamrzovalniku približno 2 uri. Nato vzami modelček iz zamrzovalnika in ga do vrha napolni z drugim Frupi sirupom. Modelček nato ponovno postavi v zamrzovalnik in že čez nekaj ur lahko uživaš v okusni in osvežilni domači sladici.

w-video

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".