Jabolčne vrtnice

16.03.2016
Si za sladko jabolčno umetnino?

Klasično jabolčno pito lahko popestriš s sladko dekoracijo. Jabolka dobro operi in nareži na tanke krhlje. Nato jabolčne krhlje popeci na vročem sladkorju, ki se stopi v slastno karamelo. Da jabolka zmehčaš, jih malo ohladi, nato pa jih s svaljkanjem med prsti oblikuj v sladke vrtnice. Jabolčne cvetove  previdno postavi na testo za pito, posuto z orehi. Vrtnice pred peko premaži z medom in posipaj s čajno žličko cimeta.

 

Jabolčni šopek peci 30 minut (oz. dokler se zlatorjavo ne zapeče) v predogreti pečici na 180° C. Ko se pita malo ohladi, jo dekoriraj s po dvema pravima listoma vrtnice in se še s toplim šopkom veselo posladkaj.

w-video

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".