Jagodna marmelada z Bio sivkinim sirupom

28.09.2018
Preizkusi čisto nov recept z našim Bio sirupom sivko in razvajaj svoje brbončice. Si upaš?

Sestavine:

 

1 kg jagod

220 g sladkorja

1 vrečka vaniljevega sladkorja

1 žlička citronke

2 dl BIO sirupa sivke

6 lističev želatine (želatino prilagodimo glede na to, kakšno gostoto želimo doseči; za popoln rezultat se je najbolje držati navodil proizvajalca na embalaži želatine)

 

PostopeK:

 

Jagode narežemo na manjše koščke in jih damo v posodo skupaj s sladkorjem in citronko, dobro premešamo in za nekaj časa pustimo na sobni temperaturi. Ko se jagode zmehčajo in spustijo sok, jih pretlačimo z vilicami, da dosežemo želeno velikost koščkov.

Zmes zavremo, dodamo BIO sirup sivka ter lističe želatine, ki smo jih prej namakali v mrzli vodi. Kuhamo še nekaj minut. Dlje kot kuhamo, večjo gostoto bomo dosegli. Marmelado damo v posodice ter v hladilnik, da se zgosti.

Dober tek vam želi vaš FRUPI!!

w-video

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".