Jagodni tart

16.03.2016

Si za sočno harmonijo sladkih jagod in mandljev? Sledi Frupi receptu za jagodni tart in si posladkaj dan;)

Sestavine za testo:

· 75 g gladke moke
· 85 g masla
· 1 jedilna žlica sladkorja v prahu 
· 2 rumenjaka
· 2 jedilni žlici Frupi nektarja Jagoda

Sestavine za nadev:

· 100 g sladkorja v prahu
· 140 g masla
· 2 jajci
· 140 g mletih mandljev
· 50 g gladke moke
· 250 g na lističe narezanih jagod
· 3 jedilne žlice jagodne marmelade ali džema
· stepena smetana

Moko z maslom dobro pregneti s prsti in zmesi dodaj sladkor v prahu. Nato dodaj en rumenjak in eno žlico Frupi nektarja jagoda. Ponovi vajo še z drugim rumenjakom in Frupi nektarjem. Pripravljeno testo pospravi v plastično vrečko in mu privošči pol ure počitka v hladilniku.

Pečico ogrej na 180°C, na pekač pa položi papir za peko. Nato testo na pomokani površini razvaljaj in oblikuj po pekaču. Testo peci 10 minut, odstavi iz pečice in vanj z zobotrebcem naredi nekaj luknjic. Nato biskvit peci še dodatnih 15 minut in ga med ohlajanjem premaži z jagodno marmelado ali džemom.

Medtem ko se biskvit peče, pripravi še nadev za jagodni tart. Z roko najprej pregneti maslo in sladkor v prahu. Zmesi umešaj 2 jajci in na koncu dodaj še mandlje in moko. Nadev namaži po ohlajenem biskvitu in okrasi z jagodnimi lističi. Jagodni tart postavi nazaj v pečico in ga na 180°C peci še dodatnih 30 minut dokler ne postane zlatorjav.

 

Še topel jagodni tart postrezi s kepico stepene smetane in uživaj v jagodno-mandljevi harmoniji okusov;)

w-video

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".