Pana cota z BIO sivkinim sirupom in belo čokolado

05.10.2018
Nov recept! Pana cota malo po naše ;)

SESTAVINE

150 ml BIO sivkinega sirupa, 100 ml mleka, 400 ml sladke smetane za stepanje

50 g bele čokolade

5 lističev želatine (odvisno od proizvajalca želatine, najbolje je upoštevati navodila na pakiranju)

POSTOPEK

Hladno mleko in BIO sivkin sirup zmešamo. Želatino namočimo v hladno vodo za 10 minut. V kozici pripravimo smetano, dodamo čokolado in počasi segrevamo do vretja. Želatino ožamemo in primešamo v smetanovo kremo ter še nekaj časa kuhamo, nato odstavimo, skoraj popolnoma ohladimo. Ko je zmes skoraj hladna, vmešamo sivkino mleko. Posodice naoljimo in napolnimo s kremo, nato postavimo v hladilnik za najmanj 6 ur. Pana coto ločimo od posodice in zvrnemo na krožnik. Prelijemo z BIO sivkinim sirupom.

Dober tek vam Zeli FRUPI

 

OPOZORILO: Sirupa nikoli ne dodajamo v vroče mlečne izdelke, saj se zaradi kisline, ki jo sirup vsebuje, sesiri. Da se temu izognemo, sirup dodajamo v hladne mlečne izdelke, da do reakcije ne pride.

w-video

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".