Šebesina panakota

16.03.2016

Okusa bezga in limone, združena v lahkotno penasto poslastico z dodatkom svežega sadja – sliši se dobro, a ne? V tej osvežilni slaščici lahko uživaš ža danes. Za idelavo potrebuješ 1 vrečico želatine v lističih, 600 ml sladke smetane, 55 g sladkorja in 100 ml Frupi Šebese. 

Za začetek želatino potopi v hladno vodo za 4 minute, da se dobro zmehča. Med tem v večji ponvi za pripravljanje omak nežno segrej sladko smetano s sladkorjem, dokler se sladkor ne raztopi. Smetana naj bo vroča, NE vrela! Nato iztisni vodo iz želatine in ji dodaj pripravljeno smetano ter mešaj toliko časa, da nastane gladka mešanica. Mešanici dodaj še Frupi Šebeso in ponovno zmešaj do gladkega. 

Nato panakoto porazdeli v 6 manjših lončkov (vsak ca. 150 ml). Ko se ohladi, naj za slastnejši okus še 4 ure počiva v hladilniku.

Preden postrežeš, panakoto prelij še s sveže iztisnjenim limoninim sokom in svežimi malinami/borovnicami/brusnicami, in si posladkaj dan ;)

w-video

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".