Sladica z malinami in sivkino kremo v kozarcu

12.10.2018
Prava fantazija okusov te čaka v tem receptu. Preizkusi ga!

BELA KReMA

200 ml sladke smetane

200 g sira mascarpone

70 ml BIO sirupa sivka

 

SIVKINA KREMA

200 ml mleka

70 ml BIO sirupa sivka

1 jajce

25 g koruznega škroba (gustina)

15 g masla

 

MALINOVA KREMA

1 skodelica malin

1 vaniljev sladkor

Par kapljic BIO sirupa sivka, da dosežemo željeno sladkobo kreme

3 žlice bele kreme

 

1.     Sivkina krema:

V kozico vlijemo mleko in ga na nizkem ognju segrevamo do vretja. Odstavimo, vmes pa nekajkrat premešamo. Medtem ko se mleko počasi segreva, stepemo jajce. Jajcu dodamo koruzni škrob ter mešamo, dokler ne izginejo vse grudice (lahko z mešalnikom). Vroče mleko precedimo in vlijemo v jajčno zmes (ali obratno), nato vse skupaj pristavimo na ogenj in na nizkem ognju segrevamo kakšnih 5 minut, da se krema zgosti. Vmes ves čas z metlico mešamo. Kremo odstavimo z ognja in vmešamo maslo. Ko se krema ohladi, dodamo BIO sivkin sirup. V kolikor ne dobimo homogene zmesi, jo dodatno zmešamo s paličnim mešalnikom. Na koncu kremi dodamo še žlico ali dve malinove kreme, da jo obarvamo in dobimo gostoto, ki jo želimo.

 

2.     Malinova krema:

V kozico damo maline, vaniljev sladkor in BIO sirup sivka kot nadomestilo sladkorja ter na kratko pokuhamo, da se maline zmehčajo in raztopijo. Po želji jih lahko zmečkamo z vilicami ali s paličnim mešalnikom oz. pustimo cele. Maso ohladimo v hladilniku. Na koncu dodamo tri do štiri žlice bele kreme.

Ko sta sivkina krema in malinova krema ohlajeni, se lotimo bele kreme.

 

3.     Bela krema:

V eni posodi zmešamo sir mascarpone, v drugi pa stepemo sladko smetano. Nato sladko smetano narahlo vmešamo k siru mascarpone, kateremu smo že vmešali BIO sivkin sirup. Bela krema je pripravljena. Sladico zdaj le še sestavimo. Vzamemo kozarec 100 ml in poljubno zložimo sladico v kozarec – lahko po nivojih, lahko prelivajoče. Na vrh sladice kot dekoracijo dodamo malino                                              

Dober tek vam Zeli FRUPI

 

 

OPOZORILO: Sirupa nikoli ne dodajamo v vroče mlečne izdelke, saj se zaradi kisline, ki jo sirup vsebuje, sesiri. Da se temu izognemo, sirup dodajamo v hladne mlečne izdelke, da do reakcije ne pride.

 

w-video

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".